Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov O podjetju Novice in obvestila Sipronika na konferenci CIGRE-CIRED v Laškem
Navigacija
Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
 

Sipronika na konferenci CIGRE-CIRED v Laškem

V dneh od 27-29. maja 2013 je potekala 11. konferenca slovenskih elektroenergetikov. V soavtorstvu s poslovnimi partnerji smo predstavili tri strokovne referate s področja časovne sinhronizacije v pametnih omrežjih ter daljinsko vodenje in nadzor transformatorskih postaj.

Prvi referat nosi naslov Problematika časovne sinhronizacije v informacijsko - komunikacijskih sistemih za aktivna omrežja (Smart Grids), ki ga je predstavil g. Tekavec iz Sipronike v soavtorstvu s kolegi podjetja Elektro Gorenjska. Referat povzema različne načine časovne sinhronizacije posameznih procesnih sistemov v pametnih omrežjih, podprto z meritvami časovnih zakasnitev posameznih telekomunikacijskih poti. Poudarek je na meritvah časovnih zakasnitev, ki nastajajo v omrežju WiMAX.

Drugi referat z naslovom Daljinsko vodenje in nadzor transformatorskih postaj - koncept in izkušnje, v soavtorstvu s kolegi iz Elektra Ljubljana in sodelavca Kržišnika iz Sipronike, obravnava že nekaj časa aktualno temo v vseh slovenskih elektrodistribucijskih podjetjih, ki vlagajo v rešitve za povečanje zanesljivosti obratovanja distribucijskih omrežij v okviru koncepta pametnih omrežij. Podobno tematiko obravnava tudi tretji referat v soavtorstvu s kolegi Elektra Gorenjska in sodelavca Kržišnika z naslovom Vodenje in nadzor TP in DVS - izkušnje pri uporabi WiMAX in digitalnega radia, ki dodatno obravnava še izkušnje z novim TK sistemom WiMAX, ki predstavlja telekomunikacijsko osnovo pri uvajanju koncepta pametnih omrežij v družbi Elektro Gorenjska.

Sodelavec Sipronike Marjan Kržišnik je bil tudi povabljen k pripravi recenzije za referat CIRED ŠK 3-18: »Vpliv obratovanja v zanki na izgube«, avtorjev K. Deželaka, M. Rošerja, R. Škofa, T. Kastelica in G. Štumbergerja.

Za povabilo k sodelovanju se organizacijskemu odboru Cigre-Cired iskreno zahvaljujemo!

 

Povzetke referatov si lahko pretočite tule:

Referat Tekavec

Referat Kržišnik 1

Referat Kržišnik 2

Akcije dokumenta