Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov O podjetju Novice in obvestila Sipronika kot partner Elektra Gorenjska na 2. konferenci Tehnološke platforme za pametna omrežja
Navigacija
Prijavite se


Ali ste pozabili geslo?
 

Sipronika kot partner Elektra Gorenjska na 2. konferenci Tehnološke platforme za pametna omrežja

Hotel Mons, 13.11.2012

V okviru konference, ki jo je organizirala tehnološka platforma za pametna omrežja v hotelu Mons, je Elektro Gorenjska predstavila svoj projekt s področja pametnih omrežij.  Gre za vpeljavo WiMAX tehnologije, ki predstavlja temeljno telekomunikacijsko infrastrukturo za potrebe prenosa podatkov v pametnih omrežij z oddaljenih lokacijah, kot so transformatorske postaje, daljinsko vodena ločilna mesta, razpršena proizvodnje električne energije in drugi objekti.
 
Projekt vključuje poleg WiMAX tudi druge tehnologije, namenjene pametnim omrežjem. Pri tem sodeluje več slovenskih podjetij, med njimi tudi Sipronika, kjer smo uspešno instalirali opremo za vodenje in nadzor distribucijskega omrežja na nivoju transformatorske postaje. Na tem področju s podjetjem Elektro Gorenjska že več let uspešno sodelujemo, tokrat pa je bil predmet projekta vpeljava nove tehnologije za vodenje in nadzor, ki je rezultat izključno slovenskega znanja. Podprta je celotna komunikacija od oddaljenega objekta do SCADA v DCV Elektra Gorenjska. Z uporabo standardiziranih rešitev in tehnologij je zagotovljena prilagodljivost in razširljivost sistema ter neodvisnost uporabnika od ponudnikov  rešitev. Vsa vgrajena procesna oprema je bila razvita in izdelana pri nas, kar nas uvršča med vodilno razvojno podjetje z lastnimi produkti s tega področja v Sloveniji. 

 Sipronika kot partner Elektro Gorenjske     2. tehnoloska platforma za pametna omrezja

Akcije dokumenta