Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Izdelki Prometno-informacijski sistemi MHP 50-z všečkom
MHP 50-z všečkom
 
Večbarvni prikaz hitrosti z dodatnim grafičnim simbolom.
mhp50-thumb_02.jpg
 
mhp50-thumb_02.jpg
 

Splošen opis

Naprava ima vgrajen mikrovalovni radar za merjenje hitrosti vozil. Izmerjene vrednosti sproti prikazuje. Podatki o hitrostih in številu vozil se beležijo v notranji pomnilnik kjer so na voljo za kasnejšo obdelavo.

S priloženo programsko opremo je možno pridobljene podatke prenesti iz naprave, jih obdelati in tabelarično ali grafično predstaviti v programu Microsoft Excel.

Za prenos podatkov in izvajanje nastavitev se običajno uporablja prenosni računalnik, katerega priključimo neposredno na vgrajen USB vmesnik naprave. Kot opcija je oboje možno izvajati tudi na daljavo preko GSM/GPRS omrežja, Etherneta ali preko vmesnika Bluetooth.

Naprava je vgrajena v robustno ohišje iz aluminija, odporno proti vplivom okolice in vremena.

Vgrajena sta dva dodatna grafična simbola – »palec gor« in »palec dol«, katera je možno vklapljati glede na izmerjeno hitrost.

Ob prekoračeni omejitvi lahko izpis hitrosti utripa (nastavljivo) in s tem dodatno opozarja voznike.

Naprava lahko deluje samostojno z akumulatorskim napajanjem, lahko pa je tudi trajno ali občasno (npr. ponoči) priključena na omrežno napetost 230 V. Če je napajalna napetost prenizka, se prikazovalnik samodejno izključi.


Tehnični podatki


Obdelava podatkov

Zabeležene podatke obdelujemo s programom MS Excel. Izrišemo lahko grafe, ki prikazujejo število zabeleženih vozil v odvisnosti od časa, razporeditev vozil po hitrostnih razredih, največjo in povprečno hitrost v danem časovnem obdobju. Število vozil je možno predstaviti tudi v tabeli s prikazanimi urnimi in dnevnimi vrednostmi. Nekaj slikovnih primerov obdelave podatkov si lahko ogledate tukaj.


Nabor barv

Prikazovalnike je možno naročiti v različnih barvnih izvedbah. Možne barve so: rumena, zelena, rdeča. Poleg enobarvne izvedbe v rumeni je možno naročiti tudi druge barvne kombinacije. Npr. hitrost se izpisuje dvobarvno: zeleno, če je znotraj omejitev in rdeče ob prekoračitvi. Tudi simbol palca je lahko zelen oz. rdeč. Primeri so prikazani na zgornjih slikah.

 
Akcije dokumenta